„… láska přikryje množství hříchů.“ 1. Petrova 4:8

Člověk často zakládá pocit vlastní hodnoty na pozitivních nebo negativních reakcích lidí okolo sebe. To znamená, že tvá slova a postoje jej mohou doslova budovat nebo ničit.
Paul Brand sloužil během druhé světové války jako chirurg u letectva. V jedné ze svých knih vypráví o muži jménem Peter Foster, který byl pilotem Royal Air Force a létal s letadlem Hurricane. Tento bitevník měl konstrukční vadu: jednovrtulový motor se nacházel v přední části a palivo k němu bylo vedeno kolem kokpitu. Při přímém zásahu se pilot okamžitě ocitl v plamenech. A to se stalo většinou dříve, než se mohl katapultovat. Následky bývaly často tragické. Někteří piloti RAF, kteří v tomto ohnivém pekle uvízli, museli podstoupit deset nebo dvacet operací kvůli rekonstrukci tváře. Peter Foster byl jedním ze sestřelených pilotů, jejichž tvář byla spálena k nepoznání. Foster ale měl podporu své rodiny a lásku snoubenky. Ta jej ujistila, že se nic nezměnilo, kromě několika milimetrů kůže. O dva roky později se vzali a Foster o své ženě řekl: „Ona se stala mým zrcadlem. Dala mi novou tvář, podobu sebe samé. Když se na ni podívám, dává mi teplý, milující úsměv, který mě ujišťuje, že jsem v pořádku.“
Tvé manželství a další hodnotné vztahy ve tvém životě by měly fungovat stejně, a to i v případě, že k žádnému znetvoření nedošlo. Měly by fungovat jako společenství vzájemného povzbuzování, budování pocitu hodnoty a přehlížení nedostatků, které by jinak mohly být destruktivní. Pro takový druh odevzdání se jeden druhému existuje biblický výraz: říká se mu láska.