„… svým tělem oslavujte Boha.“ 1. Korintským 6:20

Zde je sedm zásad jak se vypořádat s problémem nadváhy:
1) Uvědom si, že své tělo nevlastníš: „… vaše tělo je chrámem Ducha svatého, který ve vás přebývá … Proto svým tělem oslavujte Boha“ (1. Korintským 6:19–20). Připomínej si, že jsi pouhým správcem těla, které ti Bůh svěřil, abys každodenně vykonával jeho vůli.
2) Veď si deník o jídle, abys viděl, kolik sníš nebo nesníš. Zaměř se na jídla, která tvému tělu pomáhají, a vyhýbej se těm, která mu škodí, nebo je alespoň minimalizuj.
3) Naslouchej obavám svých blízkých.
4) Kontroluj svou váhu podle váhových tabulek, abys viděl, nakolik je tvá odchylka významná. Je snazší shodit pět kilo než padesát.
5) Místo toho, abys opakovaně držel diety, napiš si druhy jídel, která budeš a nebudeš jíst, a také velikost porcí, jakou budeš dodržovat. Ano, bude to chvíli trvat, než si osvojíš disciplínu a tvá vůle zesílí. Nicméně každým dnem, kdy to budeš dělat, tvé sebeovládání poroste, až se nakonec začneš sám o sobě cítit tak dobře, že tvůj dřívější apetit začne nad tebou ztrácet moc.
6) Vyhýbej se lidem, kteří trpí panickým strachem z obezity a mají odsuzující postoj k těm, kteří mají nadváhu. Často tím jen maskují nejistotu a posilují své pokřivené vnímání sebe samého.
7) Vytrvej. Můžeš mít několik výkyvů nahoru a dolů, ale s pevným odhodláním a s pomocí Boží se dostaneš na cestu k vysvobození. „Potřebujete však vytrvalost, abyste splnili Boží vůli a dosáhli toho, co bylo zaslíbeno“ (Židům 10:36).