„Já jsem Hospodin, tvůj Bůh. Já tě vyučuji tomu, co je ku prospěchu…“ Izajáš 48:17

Pokud bys rád věděl, jestli Bůh chce, abys byl úspěšný nebo ne, pak odpovědí je hlasité „ano“. On řekl Izraelcům: „Já jsem Hospodin, tvůj Bůh. Já tě vyučuji tomu, co je ku prospěchu, uvádím tě na cestu, po níž půjdeš“ (Izajáš 48:17). Uspěješ ale jen tehdy, když budeš znát a dělat správné věci. Jen když vedoucí roste, roste také firma nebo úřad. Je udivující, kolik času, peněz a energie věnujeme věcem, které nemohou přinášet růst. Firemní logo, webové stránky, brožurky a slogany jsou důležité, ale nikdy nenahradí nekompetentní vedení. Co bys tedy měl dělat? Když víš, že jsi v Boží vůli a tvůj soukromý život je v pořádku, pak jsou klíčem k úspěchu priority a soustředění se. Jeden známý pastor a obchodní vedoucí doporučuje následující pravidla:
1) Sedmdesát procent energie zaměř na rozvoj svých silných stránek. Efektivní vůdci, kteří dosáhnou svého potenciálu, tráví víc času tím, co dělají dobře, než tím, co dělají špatně.
2) Dvacet pět procent zaměř na nové věci. Jestliže se chceš zlepšit, musíš se neustále měnit a zlepšovat. To znamená vstupovat do nových oblastí. Pokud si vyhradíš čas na nové věci spojené s tvými silnými oblastmi, budeš se jako vůdce rozvíjet.
3) Pět procent zaměř na oblast svých slabostí. Nikdo se nemůže zcela vyhnout práci ve svých slabých oblastech. (Poznámka: nemluvíme zde o hříchu nebo charakterových slabostech, kterými se musíme zabývat.) Důležité je, abys věci, v nichž nejsi zvlášť dobrý, svěřil jiným nadaným lidem. Tak se budeš moci svobodně soustředit na silné oblasti, kterými tě Bůh obdařil.