„Hospodinův zákon je dokonalý…“ Žalm 19:8

Ze všech slov, která kdy byla vyřčena, pouze o Bibli je řečeno: „Slovo Boží je živé, mocné…“ (Židům 4:12). Když čteš Bibli, napojuješ se na sílu, která mění život. Pojďme se podívat na některé z úžasných vlastností a účinků, přisuzovaných Božímu Slovu v devatenáctém žalmu:
1) „Hospodinův zákon je dokonalý…“ (Žalm 19:8). Abys porozuměl slovu „zákon“, přemýšlej o silách, které řídí takové věci jako je gravitace, aerodynamika nebo fyzika. Když budeš tyto zákony popírat nebo se jim vzpírat, doplatíš na to; když je budeš dodržovat, budeš mít úspěch. Ovšem tyto zákony platí bez ohledu na to, zda je dodržuješ či ne! Stejné je to s Božím Slovem. Není možné ho vylepšovat, cokoliv k němu přidávat nebo z něho ubírat. Je dostačující a schopné naplnit své záměry ve tvém životě. Navíc „občerstvuje duši“! Proč bys ses ho tedy nedržel?
2) „Hospodinovo svědectví je pravdivé…“ (Žalm 19:8). Na spolehlivost a přesnost Božího Slova se můžeš spolehnout za všech okolností. Ve světě měnících se hodnot, podmínek a vztahů se můžeš plnou vahou opřít o Písmo s jistotou, že obstojí a podrží tě! Navíc: i „… nezkušený jím zmoudří“ (Žalm 19:8), tedy i nevzdělaný a nezralý. Písmo v tobě probudí moudrost, jež daleko přesahuje možnosti toho, co lze získat studiem a vzděláním.
3) „Hospodinova ustanovení jsou přímá…“ (Žalm 19:9). Boží ustanovení jsou přesná, správná a ctnostná, a my jsme povoláni, abychom „… ke své víře připojili ctnost…“ (2. Petrova 1:5), neboli mravní dokonalost. Toho nelze dosáhnout silou vůle, ale jen díky nadpřirozené moci Božího Slova.