„Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem…“ 1. Mojžíšova 1:27

Bible tě nazývá „Božím dítětem“. Zastav se a přemýšlej, co to znamená. Ve tvé DNA je zakódovaná Boží tvořivost. Na tobě je, abys ji rozpoznal, uvolnil a zapojil do práce.
George Lois, který pracoval v reklamě, řekl: „Kreativita může vyřešit skoro každý problém. Tvůrčí čin, který porazí zažitý zvyk originalitou, překoná všechno.“ Ale abys mohl svou kreativitu uvolnit, musíš nejprve objevit překážky, které jejímu uvolnění brání, a začít je bořit. Jednou z nejrozšířenějších překážek je postoj: Vždycky jsme to dělali takhle. Ti, kdo takhle mluví, přestali samostatně myslet. Jen si odkroutí pracovní dobu a na konci dne se spokojeně vrací s výplatou domů. Nemyslí, neuvažují, natož aby se zamysleli nad možností změny. Jestliže jsi jedním z nich, je načase procitnout a začít se rozhlížet. Rutina umořuje mysl, je rakovinou tvořivosti. Při bezmyšlenkovité, dennodenně stejné práci začneš dělat chyby. Proč? Může se totiž stát, že tě zažité postoje odnaučí kriticky uvažovat, dokonce i o vlastních metodách. Vše, co se ti stalo rutinou – strategie, techniky, formy, pravidla, papírování – podrob otázkám: Proč to děláme takto? Je to vůbec nutné? Nešlo by to dělat lépe?
Na „farmě úspěchu“ nežijí žádné posvátné krávy. Když budeš trvat na tom, aby se všechno dělalo postaru, všichni tě předstihnou v myšlení, prodeji, výrobě, a nakonec přijdeš i o své podnikání. Takže začni myslet tvořivě!