„Nemějte starost o svůj život…“ Matouš 6:25

Zde je několik kroků, jak překonávat starosti:
1) Mluv o nich s Bohem. Nenaříkej, že ti nevyšly tvoje investice, pros Boha, aby ti pomohl. Nechoď ustaraně po chodbě čekárny v nemocnici, ale modli se, aby se operace podařila. „Všechnu ‚svou starost vložte na něj‘, neboť mu na vás záleží“ (1. Petrova 5:7).
2) Zastav se. „Ztiš se před Hospodinem a čekej na něj.“ (Žalm 37:7). Ježíšův první zázrak se stal na svatbě. Došlo jim víno, což byla tehdy společenská katastrofa. Marie mohla hostitelům vyčítat, že to špatně naplánovali, nebo hostům, že pili moc, ale ona nedostatek přinesla Ježíši a on její problém vyřešil. Můžeš udělat totéž. Vystihni problém a potom ho přines v modlitbě k Pánu.
3) Nedovol, aby tě starosti sžíraly. Když ti na ruku sedne komár, neřekneš: „Za chvilku to vyřeším,“ ale zabiješ ho dřív, než tě stačí bodnout. Stejně rozhodný buď i se svými starostmi. Vypořádej se s nimi, jakmile vyvstanou. Než poběžíš k lékaři s mateřským znaménkem, jestli to není rakovina, pořádně si jej prohlédni. Místo aby ses bál, že se z dluhů nikdy nedostaneš, zeptej se finančního poradce. Buď člověkem, který jedná, ne který se jen strachuje. Horace Bushnell řekl: „Starost je vyjádření nedůvěry nebo neodůvodněného strachu. To nesmíme připustit. Plná důvěra v Boha dává klid.“ Když si děláme starosti o budoucnost, není to kříž, který přichází od Boha. Odevzdej tedy své starosti Bohu – a tam je také nechej!