„Váš nebeský Otec přece ví, že to všechno potřebujete.“ Matouš 6:32, přel. z angl.

Dnes se podíváme na další dva kroky, jak překonávat starosti:
1) Požádej o pomoc. Pavel napsal: „… navenek boje, uvnitř úzkosti. Ale Bůh, který těší sklíčené, potěšil i nás příchodem Titovým“ (2. Korintským 7:5–6). Nejsi jediný, také druzí se vypořádávají se stejnými obavami. Tím, že o svých starostech někomu řekneš, ony ztratí sílu. Pamatuj si: „Lépe dvěma než jednomu … Upadne-li jeden, druh jej zvedne. Běda samotnému, který upadne; pak nemá nikoho, kdo by ho zvedl“ (Kazatel 4:9–10). Mluv o svých pocitech s někým, komu důvěřuješ, a popros ho, aby se s tebou modlil. Lidé jsou ochotnější pomoci, než si představuješ. Méně starostí na tvé straně často znamená víc štěstí na jejich straně.
2) Zaměřuj se na Boha, ne na sebe. Ježíš uzavírá své vyučování o pokoji výzvou: „Váš nebeský Otec už zná všechny vaše potřeby. Hledejte Boží království víc než všechno ostatní, žijte spravedlivě a on vám dá všechno, co potřebujete“ (Matouš 6:32–33, přel. z angl.). Jestliže usiluješ o bohatství, budeš se strachovat o každou korunu. Jestliže usiluješ o zdraví, budeš se strachovat o každou skvrnku a hrbolek na svém těle. Jestliže usiluješ o popularitu, bude tě zneklidňovat každý konflikt. Jestliže usiluješ o bezpečí, budeš se lekat při každém zapraskání větvičky. Jestliže se však budeš každý den zaměřovat na Boží království, „on ti dá všechno, co potřebuješ“.
Jeden neznámý básník napsal: „Drozd řekl vrabci: ‚To bych rád věděl, proč ty ustrašené lidské bytosti pořád tak spěchají a jsou tak ustarané.‘ Vrabec řekl drozdovi: ‚Kamaráde, myslím, že to bude tím, že nemají takového nebeského Otce, který by se o ně staral jako o nás dva.‘“