„… a jsem si jist, že ten, který ve vás začal dobré dílo, dovede je až do dne Ježíše Krista.“    Filipským 1:6

Pokud chceš, aby se ve tvém životě naplnila Boží vůle, nesnaž se věci uspěchat. Abrahamova manželka Sára to udělala a bylo z toho narození Izmaele. Byl to zárodek nejrůznějších konfliktů a rodinných komplikací. Pamatuj na slova: „Co se narodilo z těla, je tělo, co se narodilo z Ducha, je duch“ (Jan 3:6). Ujisti se proto, že tvé plány pocházejí z Ducha svatého. Nesnaž se zachraňovat něco, co je tělesné. Bůh řekl: „Ale svoji smlouvu ustavím s Izákem, kterého ti porodí Sára příštího roku v tomto čase“ (1. Mojžíšova 17:21). Izák se narodil jako výsledek Boží vůle vykonané Božím způsobem, v Božím čase.
Všechno, co se v tobě zrodí, pochází z jednoho ze dvou zdrojů: z těla nebo z Ducha. Proto buď opatrný. Lidé se budou snažit vtáhnout tě do nejrůznějších plánů a projektů, jen aby prosadili sami sebe. Bůh nepotřebuje ničí pomoc, aby ti mohl požehnat; může to všechno udělat sám! Takže když na tebe satan zaútočí, musíš být schopen odkázat ho na své duchovní narození a připomenout mu, že jsi to nebyl ty, kdo tento projekt začal, takže ho ani nemusíš dokončit. „… a jsem si jist, že ten, který ve vás začal dobré dílo, dovede je až do dne Ježíše Krista“ (Filipským 1:6).
Je tu ještě jedna myšlenka. Jestliže s tebou Bůh jedná kvůli nečistotě, pýše nebo jiné překážce na tvé cestě, nebraň se, neutíkej a nepřekážej mu. Je to jako s topícím se člověkem, který se zoufale snaží zachránit. Dokud kolem sebe mlátíš rukama, Bůh pro tebe nebude nic víc dělat. Proto dnešní slovo pro tebe je: „Méně se snaž a více důvěřuj!“