„Bůh viděl, že všechno, co učinil, je velmi dobré.“ 1. Mojžíšova 1:31

Farai Chideyová vystudovala Harvard, pracovala pro časopis Newsweek a její kariéra rychle stoupala nahoru. Přesto léta zápasila s bulimií, protože se chtěla podobat nablyštěným snímkům, které falšují okolní svět. Když nad nemocí konečně zvítězila, napsala: „Ztráta na váze nezměnila mou osobnost, ani mne neosvobodila od citové zátěže, kterou jsem si nesla od dětství. Myslela jsem, že chci být štíhlá. Ve skutečnosti jsem ale toužila být šťastná, a to mi nemohl zajistit ani můj vzhled ani úspěchy. Nedokázala jsem milovat a přijmout sebe samou, proto pro mne přijetí ze strany druhých nikdy nebylo dostačující. Když jsem se snažila být dokonalá, narážela jsem, stávala jsem se uzavřenou a nepřístupnou, a to byl pravý opak toho, co jsem chtěla.“ Pak popsala čtyři věci, které způsobí touha po dokonalosti:
1) Bude tě držet ve vězení osamělosti, protože uspokojující vztahy je možné budovat jen na upřímnosti a celkovém přijetí.
2) Bude tě nutit vidět své nedostatky jako něco, co je třeba skrývat, místo abys je vnímal jako příležitost k růstu.
3) Bude tě držet v představách toho, jaký chceš jednou být, místo aby ses radoval z toho, čím jsi teď.
4) Oloupí tě o možnost dát svému životu hodnotu, protože kvůli tomu, že se neustále zaměřuješ na sebe, nebudeš mít nic, co bys mohl dávat druhým.
Podtrženo – Bůh tě nepotřeboval stvořit, ale rozhodl se to udělat. V den, kdy ses narodil, se usmál a řekl: „Velmi dobré.“ Až to plně pochopíš, začneš vítězit nad problémem pocitu méněcennosti.