„Proto přijímejte jeden druhého, tak jako Kristus k slávě Boží přijal vás.“ Římanům 15:7

Boží láska přesahuje společenskou třídu, rasu, pohlaví, politickou příslušnost, geografickou polohu i kulturu. „V něm je náš pokoj, on dvojí spojil v jedno, když zbořil zeď, která rozděluje a působí svár. Svou obětí odstranil zákon ustanovení a předpisů, aby z těch dvou, z žida i pohana, stvořil jednoho nového člověka, a tak nastolil pokoj“ (Efezským 2:14–16).
Kříž tvoří nové lidi – lidi bez předsudků vůči barvě pleti, lidi, kteří nepěstují rodinné sváry. Lidi s novým občanstvím, které není založeno na společném původu nebo společném území, ale na společném Spasiteli. „Proto přijímejte jeden druhého, tak jako Kristus k slávě Boží přijal vás“ (Římanům 15:7). Takže konfrontuj své předsudky a zbav se jich. Modli se: „Pane, ukaž mi je. Jak často někoho považuji za nehodného tebe a dávám mu to najevo způsobem svého jednání? Napomeň mě ve své lásce. Kde mohu zbořit zeď nebo odstranit překážku, která tvé děti odděluje od sebe navzájem? Co mohu udělat ve své sféře vlivu, abych přinesl Kristovu lásku někomu, kdo se možná cítí vyloučený ze společnosti nebo odloučený od tebe? Dej mi božský vhled a požehnej mi v odhodlání být tvýma rukama a nohama. Učiň mě mostem, a ne zdí.“
Vzpomínáš si, jak prezident Ronald Reagan stál v roce 1987 před Berlínskou zdí a řekl: „Pane Gorbačove, zbořte tuto zeď!“ Dost dlouho jsme některé lidi izolovali, uzavírali do karantény a soudili. Pojďme zbořit své zdi a ukažme Boží lásku!