„Tomu pak, který působením své moci mezi námi může učinit nade všechno víc, než zač prosíme a co si dovedeme představit, jemu samému buď sláva…“    Efezským 3:20–21

Zde je několik biblických strategií pro překonání strachu z nedostatku:
1) Dávej Bohu první desetinu svého příjmu (viz Malachiáš 3:8–12, Matouš 23:23). Nediskutuj o tom, jestli je toto starozákonní nařízení v souladu s novozákonními požadavky. Není snad lepší udělat víc, než je požadováno, než později zjistit, že jsi nesplnil Boží očekávání?
2) Žij podle pravidla 10–10–80. Poté, co jsi dal Bohu prvních deset procent svého příjmu, odlož druhých deset procent na úspory a žij ze zbývajících osmdesáti.
3) Konfrontuj oblasti, v nichž strach z nedostatku pociťuješ nejvíce. Je to jídlo? Bydlení? Doprava? Zdravotní pojištění? Důchod? Opusť tyhle představy a nahraď je tímto zaslíbením: „Bůh má moc zahrnout vás všemi dary své milosti, abyste vždycky měli dostatek všeho, co potřebujete, a ještě vám přebývalo pro každé dobré dílo…“ (2. Korintským 9:8).
4) Přestaň se kvůli finančnímu zajištění spoléhat pouze na své dobré vzdělání, obchodní schopnosti nebo vlivné kontakty. „Tomu pak, který působením své moci mezi námi může učinit nade všechno víc, než zač prosíme a co si dovedeme představit, jemu samému buď sláva v církvi a v Kristu Ježíši po všecka pokolení na věky věků! Amen“ (Efezským 3:20). Zaktivizuj své osobní schopnosti na maximum, ale v konečném důsledku důvěřuj samotné Boží moci.
Ježíš řekl: „Já jsem přišel, aby měly život a měly ho v hojnosti“ (Jan 10:10). To se netýká pouze „duchovního“ života, ale každé oblasti života. Takže věř a přijmi to, co Ježíš zaslíbil dát, když budeš věřit, a začni žít „naplno“.