„Neboť Syn člověka přišel, aby hledal a spasil, co zahynulo.“ Lukáš 19:10

Obecně platí, že první věcí, kterou u zraněných lidí zaznamenáš, je jejich problém. Pokud však nahlédneš „za oponu“, Bůh ti umožní spatřit potenciál takového člověka.
V americkém Kentucky začínají každé dostihy hymnou „Moje stará domovina Kentucky“. Většina lidí však neví, že ji složil Stephen Foster, který údajně zemřel na alkoholismus. Policie ho jednou našla v New Yorské noclehárně s hlubokou tržnou ránu na krku. Odvezli ho do nemocnice, ale bylo příliš pozdě, aby ho zachránili. Mezi jeho věcmi našli poznámky se slovy: „Drazí přátelé a něžná srdce…“ Znělo to jako začátek jeho další skladby. Foster však zemřel dříve, než ji mohl dopsat.
Ježíš přišel, „… aby hledal a spasil, co zahynulo“ (Lukáš 19:10). Kolem vidíme plno lidí, kteří ztratili cestu, rodinu, své zaměstnání, zdraví i naději – rovněž takové přišel Ježíš zachránit! Máš je na očích. Ježíš tě volá, abys byl jeho prodlouženou rukou.
Elizabeth Holt Hartfordová, žena, která celý život pomáhala v chudinské čtvrti v Los Angeles, kde také osamocena zemřela, napsala na rozloučenou: „Vidíte před sebou starou dámu rozbolavělou věkem. Ale což nechápete, že to jsem pořád já. Jen uvězněná v těle, které mi už dávno neslouží. Bolí, je seschlé a nemocné. Ale já jsem se nezměnila. Pořád jsem tou samou osobností, kterou jsem bývala za mlada.“
Požádej Boha, aby pro tebe dnes udělal dvě věci:
1) Otevřel ti oči, abys vnímal potřeby lidí kolem sebe.
2) Otevřel tvoje srdce, abys jim vyšel vstříc.