„To jsou děti, jimiž Bůh milostivě obdaroval tvého otroka.“ 1. Mojžíšova 33:5

Žijeme v době, kdy děti častěji než kdy dříve dostávají více toho, co chtějí, a méně toho, co potřebují. Co vlastně děti potřebují? Tebe! Nepotřebují cetky, poklady a hračky, ale tvou lásku a tvůj čas.
Přečti si, co napsal psycholog Christopher Bacorn v článku „Vážení otcové, chraňte své syny“, který vyšel v listu Newsweek. Jednou za ním do ordinace přišla asi pětatřicetiletá znepokojená matka s patnáctiletým synem. Chlapcův otec je před čtyřmi lety opustil a teenager od té doby propadl alkoholu, gangu a násilí. Matka nevěděla, kam se obrátit, a bylo vidět, že chlapec byl nepřátelsky naladěn. Doktor Bacorn se třicet minut snažil prolomit tvrdou schránku chlapcova srdce, pak si ale uvědomil, jak je to všechno marné. Napsal tato bolestná a smutná slova: „Dospěl jsem k závěru, že většině dospívajících chlapců je odborné poradenství k ničemu. Co by chlapci pomohlo, a co mu příliš často chybí, je přátelství mužů – alespoň jednoho muže, jenž mu věnuje pozornost, tráví s ním čas a obdivuje ho. Chlapec potřebuje muže, k němuž může vzhlížet. Co nepotřebuje, je psycholog. Náš národ sužuje násilí mezi mládeží, jsme zamoření gangy, zbraněmi a drogami. Velkou většinu mladistvých násilníků tvoří muži, jimž většinou chybí otcové, kteří by na ně měli prospěšný vliv.“
V 1. Mojžíšově čteme, že Jákob byl úspěšným podnikatelem, přišel ale na to, že jeho největším pozemským pokladem jsou „… děti, jimiž Bůh milostivě obdaroval tvého otroka“ (1. Mojžíšova 33:5). Táto, už jsi to také zjistil?