„Bůh … posílá je správným směrem.“ Žalm 25:8, přel. z angl.

V celém Písmu Bůh mluvil k obyčejným lidem, takže bude mluvit i k tobě! Abrahamovi řekl, kdy má odejít z domova (viz 1. Mojžíšova 12:1) a Jákobovi, kdy se má domů vrátit (viz 1. Mojžíšova 31:3). Elijášovi řekl, kde najít potravu v době hladu (viz 1. Královská 17:1–5). Pavlovi ve dvou různých případech zabránil jít dál, i když se dveře zdály být otevřené, protože pro něj zamýšlel něco lepšího.
Bible říká: „Bůh je čestný a spravedlivý ke ztraceným, posílá je správným směrem. Odmítnutým podává ruku a vede je krok za krokem. Od nynějška tě každá cesta, jíž půjdeš, povede k Bohu. Sleduj značky smlouvy; řiď se směry zakreslenými do mapy“ (Žalm 25:8–10, přel. z angl.).
V životě není nic důležitějšího než vedení Bohem. Informace od druhého člověka by ti měly potvrdit a upřesnit to, co už ti řekl Bůh. Pokud ale jeho hlas neuslyšíš, budeš v pokušení považovat nápady druhých lidí za Boží vedení, což ti může ublížit. Ty jsi jedinečný a Bůh má pro tebe jedinečný plán a cíl. Když si nejsi jistý, kterou cestou se vydat, postav se na jeho zaslíbení: „Vezmu za ruku ty, kteří neznají cestu, kteří nevidí, kam jdou. Budu jim osobním průvodcem … který je provede neznámou krajinou. Budu tam v pravý čas a ukáži jim, kterými cestami se dát, zajistím, aby nepadli do jámy. To jsou věci, které pro ně udělám – budu se jich držet, neopustím je ani na okamžik“ (Izajáš 42:16, přel. z angl.). Lepší už to ani být nemůže!