„Neboť je to Bůh, který ve vás působí, že chcete i činíte, co se mu líbí.“ Filipským 2:13

Podtrhni si slova: „Bůh … ve vás působí“ (Filipským 2:13). Dělá to, když zapojíš svou mysl, otevřeš ústa, používáš nohy a ruce, abys vykonal to, co už vložil do tvého srdce. V okamžiku, kdy řekneš „ano“ k jeho vůli, umožní ti, abys ji naplnil.
Pokud ti Pán svou vůli nezjevuje, zavolej ho sám. Jestli zavolá on tebe, vykroč ve víře a poslouchej ho; bude ti odhalovat svou vůli krok za krokem a zmocní tě a vybaví, abys došel. Pokud si myslíš, že bys rád znal trochu více podrobností, než učiníš závazek, vezmi na vědomí, že:
1) Bůh může způsobit, že se začneš cítit nepohodlně tam, kde jsi. „Jako orel dává do pohybu své hnízdo … Hospodin … ho vedl…“ (5. Mojžíšova 32:11–12, ČSP). Aby matka orlice naučila své děti létat, doslova je vytlačí z hnízda. Ocitnou se mimo svůj „dosavadní svět“! Umíš si představit, co se těm mláďatům honí hlavou? „Tohle mi dělá vlastní máma!“ Jenomže dokud není mladý orel vytlačen ze své zóny pohodlí, neuvědomí si, že se narodil, aby létal, roztáhl křídla, uvolnil svou sílu a zaujal své místo na nebi. Nehýbe Bůh také tvou zónou pohodlí?
2) Boží vedení nelze následovat bez Boží pomoci. On to tak naplánoval. Ježíš řekl: „… beze mne nemůžete činit nic“ (Jan 15:5).
3) Boží vedení je stabilní. Lidské nápady pominou, ale Boží nasměrování přetrvá. To znamená, že čas je na tvé straně. Takže drž krok s Bohem a nesnaž se ho předběhnout.