„Hospodine, ty můj hlas uslyšíš zrána, ráno ti připravím oběť a budu čekat.“        Žalm 5:4

Proč Bůh tak často v Písmu říká, že první věcí, kterou po ránu dělá, je, že k nám bude mluvit. Vždyť s námi může mluvit, kdykoliv se mu zachce. Má pro to dva důvody:
1) Chce zaujímat první místo ve tvém životě. Chce být na seznamu tvých denních priorit na prvním místě. Takže dřív, než pustíš televizi nebo v rychlosti přeběhneš na počítači nebo v mobilu zprávy, dokonce dřív, než vyběhneš z domu, uč se zůstat v klidu a dovolit Bohu, aby ti dal vhled a porozumění tomu, co je pro tebe tento den životně důležité. Budeš se podivovat, jaká řešení a kreativní nápady nebo jasné nasměrování ti vnukne. Začneš objevovat, že následující zaslíbení skutečně platí: „Hospodin činí krok muže pevným, našel zalíbení v jeho cestě“ (Žalm 37:23). Ve skutečnosti se ti po několika týdnech či měsících tohoto životního stylu už nebude chtít vrátit zpět ke svým starým návykům.
2) Chce popisovat prázdný list. Zkoušel jsi někdy mluvit na člověka, který je roztěkaný množstvím práce? Asi to nemělo cenu, viď? Když ti však na něm opravdu záleží, vhodnou dobu, kdy tě bude schopen vnímat, si určitě najdeš. Pro Boha jsi ty sám takovým člověkem, na kterém mu záleží a se kterým chce mluvit! Dovedeš si představit, oč přicházíš, když pro svoji zaneprázdněnost propásneš, co měl na srdci a co ti chtěl sdělit? Jedním z tajemství síly krále Davida bylo právě to, o čem tu mluvíme: „Každé ráno ti přednáším své prosby, můj Králi, můj Bože, a naslouchám s očekáváním“ (Žalm 5:3, přel. z angl.). Chceš-li uspět, udělej z naslouchání Bohu svůj pravidelný návyk, který bude mít nejvyšší prioritu!