„Všecko mohu v Kristu, který mi dává sílu.“ Filipským 4:13

Jednou z nejoblíbenějších satanových strategií je přimět tě, aby sis myslel, že nejsi schopen dosáhnout čehokoliv hodnotného. Ďábel ti bude připomínat tvé minulé chyby, takže i když se budeš snažit, bude tě stále srážet strach ze selhání. Říká se tomu „syndrom selhání“. Satan chce, aby ses cítil tak špatně, že nebudeš mít žádnou sebedůvěru.
Pravdou ovšem je, že ty nepotřebuješ mít sebedůvěru; potřebuješ mít důvěru v Boha, který žije v tobě! Bez toho jsi jako letadlo bez paliva na vzletové dráze – vypadáš dobře, ale nemáš žádnou sílu. Uvědom si, že v Kristu máš moc vykonat to, co bys ze své vlastní síly nikdy nedokázal. Jakmile si tuto pravdu osvojíš, pak, kdykoliv ti ďábel řekne, že nic pořádného nedokážeš, bude tvá odpověď znít: „Možná ne, ale Ježíš ve mně to dokáže, protože já se spoléhám na něho, a nikoliv sám na sebe.“ Boží slovo zaslibuje: „… bude se ti dařit, kamkoli půjdeš“ (Jozue 1:7, B21.). Když ti nepřítel bude říkat: „Tohle nemůžeš zvládnout, tak to ani nezkoušej; zase se ti to nepodaří, stejně jako minule,“ měl bys mu odpovědět: „To je pravda; bez Ježíše nejsem schopen udělat naprosto nic. S ním a v něm ale dokážu vykonat všechno, co je třeba.“
Přečti si následující slova, zapiš si je do srdce a postav se na ně: „Všecko mohu v Kristu, který mi dává sílu (to znamená – on do mne vlévá sílu, s jeho pomocí jsem na všechno připraven a všechno dokážu; v Boží dostatečnosti jsem i já dostatečný)“ (Filipským 4:13). Dnešní slovo pro tebe je – zvládneš to!