„Kdo zatvrdí šíji proti domluvám, bude nenadále rozdrcen a nezhojí ho nikdo.“         Přísloví 29:1

V oficiálním časopise Námořního institutu vyšla zpráva Franka Kocha o velmi zvláštním setkání na moři. Bitevní loď za špatného počasí připlouvala na manévry. Krátce po západu slunce hlídka hlásila, že v dálce je jakési světlo. Kapitán tedy po signalistovi poslal vzkaz: „Jsme v kolizním kurzu. Doporučuji vám odchýlit kurs o dvacet stupňů.“ Po několika minutách přišla odpověď: „Radíme vám, abyste kurs změnili vy.“ Kapitán zlostně nařídil vyslat nový signál: „Já jsem kapitán. Změňte kurs o dvacet stupňů.“ Nová odpověď zněla: „Já jsem námořník druhé třídy. Bude lépe, změníte-li kurs vy.“ Tehdy rozzuřený kapitán vyštěkl konečnou hrozbu: „Já jsem válečná loď! Změňte kurs!“ Odpovědí byl signál: „Já jsem maják.“ Kapitán změnil kurs!
Není rozumné ignorovat signály, které tě varují před nebezpečím. Mohou mít různou podobu – příznaky zdravotních problémů, přetrvávající manželský konflikt, vzpurné děti, nadměrný dluh, ničivé návyky, svazující stres. Tak bychom mohli pokračovat. Nezáleží na tom, zda jsi úspěšný, bohatý, vlivný a velmi zaměstnaný. Když ti Bůh pošle nějaký varovný signál a řekne ti, abys změnil kurs. Pokud jsi moudrý, nebudeš se s ním dohadovat, ale co nejrychleji poslechneš.
Buďme trochu osobní. Jednal s tebou Bůh kvůli něčemu, co je ve tvém životě špatné, ale ty mu stále vzdoruješ? Nebo řešení odkládáš? Když se obrátíš k němu, místo aby ses odvracel od něj, dostane tvůj život správný směr.