„Bůh přijal tvé modlitby a almužny a pamatuje na tebe.“ Skutky 10:4

Až do té doby bylo evangelium kázáno výlučně Židům. To celé se ale mělo změnit: „Ten měl kolem třetí hodiny odpoledne vidění, v němž jasně spatřil Božího anděla, jak k němu vchází a volá na něj: ‚Kornélie!‘ … ‚Bůh přijal tvé modlitby a almužny a pamatuje na tebe. Vyprav hned posly do Joppe, ať sem přivedou Šimona, zvaného Petr‘“ (Skutky10:3–5). Výsledkem Kornéliových modliteb a štědrosti bylo, že se stal prvním člověkem nežidovského původu, který uslyšel evangelium a byl spasen. Jaká odměna! Bůh slyší laskavá slova, která říkáš druhým, když jsou zranění. Vidí tvé obětavé dávání tehdy, kdy si to nejméně můžeš dovolit. Tím, že takové věci děláš, připravuješ Bohu cestu, aby ti mohl přijít na pomoc. On to všechno ukládá, abys v době, kdy to budeš potřebovat, měl na kontě velký vklad, z něhož budeš moci čerpat.
Jedna žena se modlila, aby si mohla rozšířit obchod pro chovatele domácích mazlíčků, nemohla si ale dovolit inzerovat. Začala se proto v místním útulku dobrovolně starat o zvířata, aby se zvýšila jejich šance na adopci. Zajímavé bylo, že čím více pracovala v útulku, tím více se díky ústnímu doporučení rozrůstal její vlastní podnik. Nakonec měla více klientů, než mohla zvládnout.
Znamená to, že když nebudeš pomáhat druhým, Bůh ti nepomůže? Naštěstí to tak nefunguje! Boží láska je bezpodmínečná. Když ale řekneš „ne“ na příležitost dávat, připravíš se o příležitost přijímat. Princip vzájemnosti je prostý – když jsi vůči druhým štědrý, Bůh zaslibuje, že bude štědrý vůči tobě (viz 2. Korintským 9:6–8).