„Všichni totiž dali ze svého nadbytku, ona však ze svého nedostatku: dala, co měla, všechno, z čeho měla být živa.“    Marek 12:44

Bůh nechce, aby tvá štědrost byla omezená strachem. Buď mu budeš důvěřovat ve finančních záležitostech a zažiješ radost z účasti na jeho záměrech na zemi, nebo budeš důvěřovat své schopnosti vydělávat peníze a budeš žít v obavách.
Pokud se neposuneš na vyšší úroveň dávání, vystavuješ se nebezpečí, že přijdeš o něco velkého, co Bůh chce udělat pro tebe a skrze tebe. Počítej s tím, že v určitém okamžiku tě vyzve, abys dal víc, než jsi dal kdy dřív. V té chvíli buď tvá víra řekne „ano“, nebo tvůj strach způsobí, že to zamítneš jako nerozumné. To bude klíčový okamžik tvého života, protože tvá reakce na Boží výzvu rozhodne o tvé budoucnosti. Některé úrovně dávání jsou snadné, zatímco jiné jsou nám nepříjemné. Dříve nebo později všichni narazíme na zeď zvanou strach. Pokud ji nepoznáš, nikdy nebudeš schopen ji prorazit. Výsledkem bude, že ve tvém životě bude méně radosti, než kolik Bůh pro tebe zamýšlel.
Jaké je řešení? Změň své pojetí vlastnictví! Adolphe Monod řekl: „Není to tak, že část peněz je naše a zbytek je Boží! Všechno je jeho; on všechno stvořil, všechno nám dal a svěřil nám to, abychom mu mohli sloužit.“ Jestliže tomuhle věříš, pak není důvod nedávat. Nicméně vpustit Boha do svých financí znamená předat kontrolu nad penězi jemu. A to může nahánět strach.
Ježíšovým modelem štědrosti byla vdova, která dala své poslední mince, aniž by se mohla opřít o cokoliv jiného kromě Božího zaslíbení, že on se postará o její potřeby. Až se dostaneš do tohoto bodu, budeš na prahu zázraků.