„Jak jsem slíbil, tak to uskutečním…“  Izajáš 46:11

Přátelé mohou nesplnit sliby, které ti dali, ale Bůh ne! On dal v sázku vlastní dobrou pověst, když zaslíbil, že splní každé slovo, které vyslovil: „Bdím nad svým slovem, aby se uskutečnilo“ (Jeremjáš 1:12). Jestliže to Bůh řekl, udělá to! Je tu ale jedna zásada – jestliže stanovil nějakou podmínku, musíš ji splnit, aby ses dočkal splnění jeho slibu. Po střetnutí s Baalovými proroky na hoře Karmel řekl Elijáš králi Achabovi: „Vystup vzhůru, jez a pij. Je slyšet hukot deště!“ (1. Královská 18:41). Achab jedl a pil, zatímco Elijáš na vrcholu Karmelu padl na tvář v modlitbě. Nepršelo tři a půl roku, Elijáš však splnil Boží podmínku a zoufale potřebný déšť přišel. Často si nárokujeme naplnění Božích zaslíbení, ale nebereme v úvahu podmínky. Jenže podmínky jsou nedílnou součástí mnoha jeho zaslíbení a on očekává, že je splníme. Pokud budeš postupovat podle jednoduchých kroků jako Elijáš, Bůh učiní, co řekl:
1) Věř Božímu zaslíbení.
2) Splň podmínky.
3) Vytrvale se modli a vě?, ?e B?h dodr?? sv? slovo.
4) Bu? trp?liv?. Elij??ř, že Bůh dodrží své slovo.
4) Buď trpělivý. Elijáš sedmkrát vyslal svého služebníka vyhlížet příznaky deště. Ani jednou nezapochyboval o Božím zaslíbení. Posedmé se déšť spustil.
Jsi poslušný, pokud jde o podmínky spojené se zaslíbením, jehož se dovoláváš? Vykonej svůj díl a sleduj, jak Bůh se ctí splní slovo, které ti dal: „Jak jsem slíbil, tak to uskutečním, jak jsem si předsevzal, tak to splním“ (Izajáš 46:11).