„… naše postavení v tomto světě je totožné s Kristovým.“ 1. Janova 4:17, přel. z angl.

Dostaneš se do nebe proto, že jsi toho hoden? Ne, dostaneš se tam proto, že hoden je Ježíš, v něhož jsi složil svou naději! „Žijeme-li v Bohu, naše láska se zdokonaluje. Proto se v den soudu nebudeme bát, ale můžeme jej vyhlížet s důvěrou, protože naše postavení v tomto světě je totožné s Kristovým. Taková láska nemá strach, neboť dokonalá láska strach vyhání. Pokud se bojíme, je to strach z trestu, a ten ukazuje, že jsme nezakusili jeho dokonalou lásku“ (1. Janova 4:17–18, přel. z angl.).
V den soudu nebude mít pozemské bohatství žádnou hodnotu. Tělesná krása se nebude počítat. Sláva bude zapomenuta. Budeš třeba stát hned vedle Napoleona nebo Julia Caesara, ale nebudeš se jich ptát na Waterloo ani na Bruta. Všechny zraky budou upřeny na Ježíše. Ti, kteří jej ignorovali, uslyší slova: „Jděte ode mne…“ (Matouš 25:41). Ale ti, kteří jej přijali jako svého Pána a Spasitele, se nebudou muset bát: „… můžeme jej vyhlížet s důvěrou, protože naše postavení v tomto světě je totožné s Kristovým“ (1. Janova 4:17, přel. z angl.).
Přemýšlej o tom! Bůh tě vidí tak, jako vidí Krista – hodného a přijatého. A protože jsi „v Kristu“, můžeš vyhlížet den soudu jako on – s důvěrou. Bojí se Kristus soudu? Ne, duše bez hříchu se bát nemusí. Bojí se Kristus smrti? Ne, dárce života se bát nemusí. Máme se tedy soudu či smrti bát my, kteří jsme „v Kristu“? Naprosto ne: „… naše postavení v tomto světě je totožné s Kristovým“ (1. Janova 4:17, přel. z angl.). To znamená, že den soudu bude pro tebe velkým dnem!