„Stvoření opírající se o tebe chráníš pokojem, pokojem, neboť v tebe doufá.“ Izajáš 26:3

Komu věříš, pokud jde o řešení tvých problémů, Bohu nebo sám sobě? Než odpovíš, přečti si toto: „Stvoření opírající se o tebe chráníš pokojem, pokojem, neboť v tebe doufá … Stezka spravedlivého je přímá; spravedlivému sám urovnáváš dráhu, Bože přímý“ (Izajáš 26:3,7). To je úžasné zaslíbení! Pokud si chceš udržet pokojnou mysl, žij podle osvědčeného principu – udělej to nejlepší, co můžeš, a v tom zbývajícím důvěřuj Bohu.
Někteří z nás vyrůstali s názorem, že je špatné se radovat, když máme problémy. Byli jsme formováni myšlenkou, že když už nic jiného nemůžeme dělat, můžeme si dělat alespoň starosti a cítit se mizerně. Pavel k tomu řekl: „… v ničem se nestrachujete protivníků. Jim je to předzvěst zahynutí, vám však spasení, a to od Boha“ (Filipským 1:28). Satan je bezradný, když tě nemůže přimět, abys byl nešťastný; bereš mu tím z rukou silnou zbraň. Když ale zcela důvěřuješ Bohu, už nejsi vydán na milost a nemilost okolnostem, druhým lidem nebo svým vlastním emocím a omezením. Jeden rozhlasový moderátor jednou zavtipkoval: „V dobách, jako je tato, je užitečné mít na paměti, že vždy existovaly doby, jako je tato!“
Otázka nezní, zda přijdou problémy. Otázkou spíše je, jak jimi projdeš? Bible říká: „Neboť do odpočinutí vcházíme jen my, kdo jsme uvěřili…“ (Židům 4:3). Když se ti něco nepodaří, nedovol, aby tě to srazilo. Nech se vést Bohem, stůj na jeho slovu v Bibli, spočívej v něm a věř, že on bude jednat ve tvém jménu.