„… zákon Ducha, který vede k životu v Kristu Ježíši, osvobodil tě od zákona hříchu a smrti.“ Římanům 8:2

Říkáš: „Nikdy bych nepřeročil Boží pravidla.“ Myslíš, že tělesnost tvého starého já tě jednou nemůže zlákat a strhnout? V tomto ohledu mám dvě zprávy, jednu špatnou a jednu dobrou. Špatnou zprávou je, že stejně jako nepřestane platit gravitační zákon, tvoje tělesnost bude vždy podléhat „zákonu hříchu“. Dobrou zprávou je, že pro tebe může platit vyšší zákon, když k němu získáš přístup. Říká se mu „zákon Ducha života v Kristu Ježíši“ a stojí nad „zákonem hříchu a smrti“.
Podle gravitačního zákona vše, co je nahoře, je taženo dolů. Když však sedíš v letadle, platí jiný zákon – zákon aerodynamiky. Funguje to následovně – když se letadlo pohybuje určitou rychlostí, správný vztlak na křídlech mu umožní gravitační sílu přetlačit. Neznamená to však, že gravitační zákon přestal platit. Už chápeš?
Možná se chceš zeptat: „Co je vlastně ten zákon Ducha?“ Dobrá otázka. Tady je odpověď. Když jsi naplněn Duchem svatým a spoléháš se více než na svou vlastní na jeho moc, což znamená citlivost na jeho vedení a poslušnost jeho příkazům, nejsi už nadále podřízen „zákonu hříchu a smrti“. Není to tedy o tom více se snažit, ale více se opírat o Ducha svatého, který žije v tobě, a brát od něj sílu k vítěznému životu.