„Úpěnlivě prosím o tvou přízeň.“ Žalm 119:58, přel. z angl.

Jediný okamžik Boží přízně bude pro tebe přínosnější než celoživotní snažení. Díky Boží přízni se z Rút, chudé vdovy, stala manželka Bóaze, bohatého muže. Boží přízeň učinila z Ester královnu a umístila ji do královského paláce, aby mohla zachránit židovský národ.
Když začneš chodit v Boží přízni, budou se ti otvírat dveře příležitostí, budou k tobě přicházet správní lidé a objevíš myšlenky, strategie a zdroje na nejméně očekávaných místech. Znamená to, že nezažiješ nepřátelství? Ne. Když děláš cokoliv, co stojí za to, musíš očekávat palbu kritiky od těch, kdo nejsou zasvěceni do Božího plánu pro tvůj život. To patří k věci. Bible říká: „Královo srdce je v Hospodinových rukou jako vodní toky; nakloní je, kam se mu zlíbí” (Přísloví 21:1). Stejně jako mění směr vodního toku, může Bůh změnit lidská srdce a dát ti přízeň těch, kdo by tě jinak odmítli nebo si tě nevšímali. Šalomoun napsal: „Líbí-li se Hospodinu cesty člověka, vede ku pokoji s ním i jeho nepřátele“ (Přísloví 16:7). Takže když se lidé proti tobě postaví a nesouhlasí s tebou, soustřeď se na to, abys dělal radost Bohu, a jednání s okolnostmi nech na něm.
Pamatuj, že Bůh začne jednat tam, kde ty přestaneš. Může ti dát požehnání, které si, lidsky řečeno, nezasloužíš a nemáš na ně nárok. Stejně jako Duch svatý uschopnil Ježíše, aby naplnil své životní poslání, vybaví a uschopní i tebe, abys naplnil jeho plán pro svůj život (viz Lukáš 4:18–19). Proto se přestaň tolik snažit, aby se věci děly podle tvých vlastních představ, a začni se modlit o Boží přízeň. On ti ji zaslíbil a on své sliby plní.