„… dala také svému muži, který byl s ní, a on též jedl.“ 1. Mojžíšova 3:6

V 1. Mojžíšově Bůh, ještě před stvořením Evy, varoval Adama, aby nejedl zakázané ovoce. Adamovou povinností bylo, aby to pak sdělil manželce. Nicméně Adam svůj úkol příliš dobře nesplnil. V důsledku toho ztratil svou práci a nakonec oba přišli o domov.
Všimni si, že ďábel s nápadem neposlechnout Boha přišel nejprve za Evou. „Žena viděla, že je to strom s plody dobrými k jídlu … dala také svému muži, který byl s ní, a on též jedl“ (1. Mojžíšova 3:6). Kde byl Adam, když satan Evu oklamal? Byl s ní! Máme zde tedy důležité ponaučení – jestliže muž nenaslouchá Bohu a není vůči němu poslušný, nemůže být vůdcem, kterého jeho žena a rodina potřebují. Takový muž doslova otvírá dveře satanovi a dovoluje mu, aby přišel a způsobil v rodině chaos. Ve chvíli, kdy se satan snažil prodat Evě „zboží“, které měl v nabídce, Adam mlčky stál, místo aby řekl: „To není správné. Jestli nepůjdeme cestou, kterou pro nás oba Bůh naplánoval, přijdeme o všechno.“ V manželství nejde o to, kdo je šéf. Jde o to, ctít strukturu, kterou Bůh nastavil tak, aby všichni členové rodiny mohli chodit v jeho požehnání. V Bibli čteme, že satan přichází, aby kradl, zabíjel a ničil (viz Jan 10:10). Když je však manžel skutečně poddán Kristu, může být své rodině ochráncem.
Pokud tedy jsi manžel, musíš začít jednat. A pokud jsi manželka, musíš povzbuzovat svého manžela, aby chodil s Bohem, a dbát na to, aby věděl, že je pro tebe ctí takového muže následovat.