„… hlavou každého muže je Kristus, hlavou ženy muž…“ 1. Korintským 11:3

Pavel napsal: „Rád bych, abyste si uvědomili, že hlavou každého muže je Kristus, hlavou ženy muž a hlavou Krista je Bůh“ (1. Korintským 11:3). To je řád pro Boží jednání. Tak, jako byl Kristus poddán Bohu, mají být muži poddáni Kristu a ženy mají být poddány zbožným manželům. Všimni si slov „hlavou ženy (je) muž“. Nejde však o všechny ženy a všechny muže. Toto uspořádání se nevztahuje na pracoviště ani na jiné vztahy.
Jestliže nebudeme ctít Boží řád, může satan vstoupit do našich domovů právě tak, jako vstoupil do první domácnosti v Edenu. „Poddanost“ je dnes nepopulární slovo. Když ho ale chápeme z biblické perspektivy, vidíme, že je to pozitivní příkaz k dosažení dobrého, a ne negativní nátlak, který má ženy uvést do méněcenného postavení. Řecké slovo pro poddání se je „hupotasso“ a znamená dobrovolně se uchýlit pod autoritu druhého. Nejedná se o donucení, ale spíš o ochotu přijmout, čím a kým tě Bůh stvořil, a to vše podřídit autoritě druhého. V případě manžela Boží autoritě, v případě manželky autoritě Boží a manželově.
Pavel napsal: „Muži, milujte své ženy, jako si Kristus zamiloval církev a sám se za ni obětoval…“ (Efezským 5:25). Když muž miluje svou ženu tímto způsobem a dává se jí, ona se ráda podřídí jeho vedení v domě. Manželova láska a ochrana jí dovolují naplno uvolnit potenciál, který do ní Bůh vložil.