„Třikrát v roce se každý … kdo je mužského pohlaví, ukáže před Pánem Hospodinem…“    2. Mojžíšova 34:23

Bůh řekl: „Třikrát v roce se každý z vás, kdo je mužského pohlaví, ukáže před Pánem Hospodinem, Bohem Izraele. Vyženu před tebou pronárody a rozšířím tvé pomezí. Nikdo nebude žádostiv tvé země…“ (2. Mojžíšova 34:23–24). Izraelští muži se měli třikrát ročně odebrat do duchovního ústraní a hledat Boží vedení. Bůh zaslíbil, že po dobu jejich nepřítomnosti bude chránit jejich rodiny a majetek, a dokonce že „rozšíří jejich pomezí“. Takže pokud jsi manžel a chceš, aby Bůh chránil tvou rodinu a žehnal tvému úsilí, musíš věnovat čas na podřízení svých myšlenek, kroků a rozhodnutí jeho vedení. Dokud nebudeš pod Kristovým vedením, nebudeš nikdy úspěšně fungovat jako hlava rodiny.
To nejlepší, co můžeš udělat pro vedení svého domova a budování krásného manželství, je, položit si otázku: „Jaká je v té věci ‚mysl Páně‘?“ (viz 1. Korintským 2:16). A pak se jí řídit. Když to uděláš, získáš plnou manželčinu pozornost a spolupráci. Proč? Protože už se nebude přít ani s tebou ani s tvými názory, jelikož jsi do rovnice vnesl Krista a Boží slovo. Může to chvíli trvat, než tvá žena dokáže důvěřovat tvému vedení a respektovat tvé názory; když ale uvidí, že chodíš s Bohem a praktikuješ jeho principy, získá k tobě důvěru a bude se cítit bezpečně.
Když žena řekne svému muži: „Potřebuji, abys mě podržel,“ nemusí nutně mluvit o tělesné intimitě. Mluví o své Bohem dané potřebě bezpečí. Potřebuje manžela, kterého může milovat a důvěřovat mu. A takovým manželem tě Bůh může udělat.