„Ale Noe našel u Hospodina přízeň.“ 1. Mojžíšova 6:8, přel. z angl.

Ptáš se, co je to Boží přízeň? Boží přízeň znamená, že Bůh pro tebe dělá to, co ty sám pro sebe udělat nemůžeš. Otvírá dveře možností. Mění opozici v podporu. Přízeň ti může pomoci dosáhnout povýšení, dokončit obtížný úkol nebo uzavřít složitou smlouvu.
O Ježíši je psáno: „A Ježíš prospíval na duchu i na těle a byl milý Bohu i lidem“ (Lukáš 2:52). Stejně jako můžeš růst v moudrosti a postavení, můžeš také růst v milosti u Boha i u lidí. Proto místo toho, aby ses spokojil s mírou přízně, které se ti dostává, pros Boha o více. Ptáš se, jak Boží přízeň získat? Poslušností! Začíná to tím, že vydáš svůj život Kristu. „Den v tvých nádvořích je lepší než tisíce jinde; raději chci stát před prahem domu svého Boha, než prodlévat v stanech svévolnosti…“ (Žalm 84:11). Boží přízeň se neomezuje na duchovní oblast, zasahuje i do oblasti materiální. V životě Noeho se to promítlo do geniálního vynálezu. Nejenže postavil první loď a byl průkopníkem lodního průmyslu, byl také autorem široké škály patentů. Podle židovské tradice Noe vynalezl pluh, kosu, motyku a řadu dalších nástrojů používaných ke kultivaci půdy.
Boží přízeň se projevuje dobrými nápady. Nezáleží na tom, co děláš, Bůh ti s tím chce pomoci. Chce ti pomoci s tvým obchodním plánem, s rukopisem knihy, s přípravou výuky, s právním posudkem, s reklamou a čímkoliv jiným. Podmínkou získání Boží přízně je poslušnost. Pokud Bůh ví, že dostane slávu, požehná ti za hranice tvých schopností a zdrojů.