„Cti Hospodina … prvotinami z celé své úrody!“ Přísloví 3:9

Šalomoun napsal: „Cti Hospodina ze svého majetku i prvotinami z celé své úrody! Bohatě se naplní tvé sýpky, moštem budou přetékat tvé kádě“ (Přísloví 3:9-10). Lidé, kteří slyšeli tato slova, byli živi ze své půdy a dobytka. Kdykoliv sklízeli úrodu nebo se jejich dobytku narodila mláďata, přinesli první snop nebo prvorozené tele do chrámu a obětovali je Hospodinu. Těmto obětem se říkalo „prvotiny“. Vyjadřovali jimi své uznání: „Vše, co mám, pochází od Boha a patří Bohu. A vše, co budu potřebovat pro budoucnost, závisí na Boží dobrotivosti vůči mně.“ Nikdy neuslyšíš důležitější princip zacházení s penězi, než tento – dávej Bohu své prvotiny, ne své zbytky!
Podnikatel Arthur DeMoss byl duchovní velikán a dobrodinec, který daroval milióny na Boží dílo a zanechal po sobě nadaci, která měla pokračovat v jeho odkazu. Tento muž řekl, že jestli chceš být úspěšný, měl bys dát Bohu první desetník z každé koruny, první hodinu z každého dne a první den z každého týdne (v anglosaském světě začíná týden nedělí). To je vzorec pro úspěšný život, na kterém se nedá nic zlepšit!
Máš strach, že když nebudeš dávat desátky, nebude tě Bůh mít rád? Neboj se, tak tomu není! Ty totiž nemůžeš udělat nic pro to, abys získal Boží lásku. Tu už máš! Jestli ale chceš chodit v jeho požehnání každý den, musíš pro to něco dělat. A jednou takovou věcí je dávat mu první desetinu svého příjmu. Když to budeš dělat, pak se – vyjádřeno zemědělskou terminologií – „tvé sýpky bohatě naplní“.