„… v něm jste i vy dosáhli plnosti.“ Koloským 2:10

Max Lucado ve své knize Přežij vlastní život (Outlive Your Life) napsal, že řecký výraz pro „požehnaný“ – makarios – byl původně názvem jednoho ostrova mimo Řecko. Byl známý jako „požehnaný ostrov“, protože byl soběstačný. Obyvatelé ho nemuseli opouštět, aby naplnili své potřeby. Přírodní zdroje tohoto ostrova byly tak bohaté, že se tam nalézalo vše potřebné k radostnému životu.
Je tu pro tebe poučení. Ve chvíli, kdy uvěříš v Krista jako svého spasitele, stane se tvým králem a ty začneš žít v jeho království. Nemusíš ho opouštět a vydávat se jinam, abys nalezl, co potřebuješ, protože to budeš mít všechno kolem sebe na ostrově požehnání. Nemusíš se snažit o Boží požehnání, musíš se na něj jen naladit a přijmout ho. Je to jako s rádiovým přijímačem – nejsou v něm žádné orchestry ani hlasatelé zpráv, jen vodiče a kontakty. A i když ti rádio přestane fungovat, signály jsou stále ve vzduchu. Všechno, co tvé rádio dělá, je to, že přijímá signály z vnějšího zdroje a doručuje ti je. Jestli na to zapomeneš, budeš svému přijímači přisuzovat více, než si zaslouží.
Jedním z důvodů, proč ve svém životě nepoznáváme Boží požehnání, je, že si pleteme způsob dodání se zdrojem. Jakmile nám něco zázračně nespadne do klína, myslíme si, že to Bůh pro nás nemá. Ne! Bůh ti požehná v různých časech, prostřednictvím různých lidí a různými způsoby. Musíš ale vždy mít na paměti, že to jsou pouze nositelé požehnání, zatímco zdrojem je on.