„Vaše slovo ať je vždy laskavé…“ Koloským 4:6

Modli se: „Pane, připojuji se k žalmistovi Davidovi a prosím: Dej, ať se ti líbí řeč mých úst (viz Žalm 19:15). Uvědomuji si, že slova, která říkám, mají obrovskou moc, a to jak v mém vlastním životě, tak v mých vztazích. Tvé Slovo říká: ‚V moci jazyka je život i smrt…’ (Přísloví 18:21). Uč mne, abych vždy říkal slova, která odpovídají tvému Slovu a oslavují tě. Pomoz mi pečlivě volit taková slova, která budou druhé lidi budovat, a ne srážet, spíše povznášet, než kritizovat, slova vyslovovaná v lásce a pravdě a nepřekrucovaná mými vlastními přáními a očekáváním, která budou přinášet jistotu, a ne zastrašování. Odpusť mi všechna negativní a škodlivá slova, ať jsem je pronesl o komkoliv. Chraň mne, abych říkal slova, která jiné lidi zraňují a sráží.
Chci být laskavý ve slovech a mít jazyk moudrých, který hojí a žehná (viz Přísloví 12:18). Pomoz mi, abych měl tak velikou víru v to, že jsi Pánem mého života, abych vše činil bez reptání a pochybovačného dohadování (viz Filipským 2:14). Pomoz mi nemluvit negativně o sobě samém. A kdykoliv začnu vyslovovat kritická slova, pomoz mi se okamžitě zastavit.
Tvé Slovo přikazuje: ‚Vaše slova ať jsou vždy vlídná a ochucená solí (aby měla dobrou chuť), ať víte, jak máte mluvit s každým člověkem‘ (Koloským 4:6, B21). Ať ti dnes má slova vzdávají čest a slávu. Modlím se ve jménu Ježíše, amen.“