„Tehdy se do ní vrátil duch a ihned vstala … Její rodiče byli ohromeni…“        Lukáš 8:55-56, B21

Můžeš pro své děti dělat první poslední, a přesto se můžeš dostat do Jairovy situace. Můžeš je milovat, chránit a modlit se za ně, přesto se ale najednou můžeš ocitnout na noční pohotovosti nebo v neděli sedět v návštěvním pokoji léčebné rehabilitační kliniky pro narkomany. V takové chvíli budeš muset volit mezi dvěma postoji – zoufalstvím a vírou. Kdo by tenkrát mohl Jairovi vyčítat, kdyby to vzdal? Když odcházel za Ježíšem, jeho dcera byla sice v kritickém stavu, ale stále žila. Teprve při rozhovoru s Ježíšem mu byla doručena zpráva: „Tvá dcera umřela“ (Lukáš 8:49, B21). V tom okamžiku Ježíš na Jaira pohlédl a řekl: „Neboj se, jenom věř. Bude zachráněna“ (Lukáš 8:50, B21). Ať už Ježíš zastavil postup nemoci toho dítěte, nebo ho vzkřísil z mrtvých, stal se odpovědí na Jairův problém. A on je odpovědí i na tvůj rodinný problém.
Všimni si dvou věcí, které Ježíš učinil:
1) Odmítl ty, kteří truchlili, ale neměli žádnou víru (viz Lukáš 8:51). Buď opatrný na to, koho pouštíš do svého soukromí, zejména v období krize.
2) Spojil rodiče ve víře. „Když pak vcházel do toho domu, nepustil dovnitř nikoho kromě Petra, Jakuba, Jana a rodičů děvčátka“ (Lukáš 8:51, B21). Dál je psáno: „On ji ale vzal za ruku a zvolal: ‚Děvčátko, vstaň!‘ Tehdy se do ní vrátil duch a ihned vstala … Její rodiče byli ohromeni…“ (Lukáš 8:54-56, B21). Když se modlíš a vkládáš svou víru v Krista, Pán může ve tvé rodině udělat věci, které tě ohromí!