„… bez vylití krve není odpuštění.“ Židům 9:22

Zatřetí, Golgota byla zásadní! V jakém smyslu zásadní? Jako život či smrt, naděje nebo zoufalství, nebe nebo peklo. Je naším jediným prostředkem spásy! „V nikom jiném není spásy; není pod nebem jiného jména, zjeveného lidem, jímž bychom mohli být spaseni“ (Skutky 4:12). Bez Kristovy smrti by nás naše hříchy navždy odloučily od Boha. Bez jeho smrti bychom podléhali plnému trestu Božího zákona, byli bychom uznáni vinnými za každý hřích, jehož jsme se kdy dopustili, a jako odsouzení hříšníci bychom byli navždy ztraceni.
Pavel napsal: „Víme, že co zákon říká, říká těm, kdo jsou pod zákonem, aby byla umlčena každá ústa a aby celý svět byl před Bohem usvědčen z viny“ (Římanům 3:19). Není výjimky – „celý svět“, včetně tebe, je před Bohem vinen. Protože však Ježíš kvůli nám splnil každý požadavek Božího zákona, dostalo se nám odpuštění a byli jsme prohlášeni za spravedlivé. To je životně důležitá zpráva. Pokud jde o Ježíše, máš jen dvě možnosti – přijmout ho, anebo odmítnout! On sám řekl: „Kdo uvěří a přijme křest, bude spasen; kdo však neuvěří, bude odsouzen“ (Marek 16:16).
Ježíšova oběť vyřešila otázku hříchu, a na tobě teď je, abys vyřešil otázku Syna: „Co tedy mám učinit s Ježíšem, zvaným Mesiáš?“ (Matouš 27:22). Odpověď je jednoduchá: Uvěř v něj a přijmi spasení.