„… potom my živí … budeme spolu s nimi uchváceni v oblacích vzhůru vstříc Pánu.“     1. Tesalonickým 4:17

Zpráva o Kristově návratu by se dala parafrázovat takto: Sám Pán vydá rozkaz. Archanděl mohutně zavelí! Boží polnice prořízne vzduch! Pán sestoupí z nebe a mrtví v Kristu budou vzkříšeni – ti jako první. Pak my ostatní, kteří budeme v té době naživu, budeme spolu s nimi uchváceni vzhůru do oblak, abychom se setkali s Pánem … pak se uskuteční jedno obrovské shledání celé rodiny … Těmito slovy se navzájem ujišťujte (viz 1. Tesalonickým 4:16-18).
Druhý příchod Krista budou slavnostně uvádět fanfáry archanděla. Hřbitovy a moře vydají své mrtvé. „Kristus … podruhé se zjeví … ke spáse těm, kdo ho očekávají“ (Židům 9:28). Tato událost bude svědectvím celému lidstvu. „Uzří ho každé oko…“ (Zjevení 1:7). Všichni od Adama až po právě narozené nemluvně budou svědky toho okamžiku. Ale ne všichni to uvítají: „… a tu budou lomit rukama všechny čeledi země a uzří Syna člověka přicházet na oblacích nebeských…“ (Matouš 24:30).
Do nebe se nedostaneš náhodou, ale díky své volbě. Bůh bude tvou volbu ctít. Ti, kdo uznali a přijali Krista jako svého Spasitele, půjdou vstříc největší rodinné oslavě všech dob. Půjdeš do nebe? Pokud si nejsi jistý, nenech zapadnout slunce nad tímto dnem, dokud neuvěříš Kristu a nepřijmeš ho jako svého Pána a Spasitele.