„Hospodin je síla mého života…“ Žalm 27:1, B21

Spisovatel Jon Gordon řekl: „Když jsme byli děti, bývaly časy, kdy jsme seskočili z prolézačky a vyrazili na horskou dráhu. Žádný cíl nebyl nedosažitelný. Pak, jak jsme vyrůstali, nás pochybovači začali zrazovat od toho, abychom se honili za svými sny. Říkali, že jsme blázni, že je to příliš obtížné, nebezpečné, že sny nejsou pro lidi, jako jsme my. Naočkovali do nás své nejistoty.
Když tolik lidí říká, že to nejde, a málokdo říká opak, přichází do našeho života strach. Strach, že přijdeme o to, co máme, takže nejdeme za tím, co chceme. Tak pevně se držíme stávajícího stavu, že nikdy nezažijeme to, co by mohlo být. Říkám tomu ‚hrát na prohru‘. Dobře je to vidět ve sportu. Když tým vyhrává, začne přemýšlet, jak neprohrát, místo aby přemýšlel, jak vyhraje. Hraje na jistotu, zatímco druhý tým se snaží využít všech šancí, hraje beze strachu a vyhraje. David řekl: ‚Hospodin je síla mého života, z koho bych měl mít strach?‘ (Žalm 27:1, B21). Žít život víry znamená překonávat strach a nastavit své myšlení na ‚vítězství‘. Takové myšlení ti říká, že se nesmíš vzdát a pohřbít své sny, i kdyby se ti nedařilo.
Úspěch není automatický, stojí za ním naše úsilí a pot. Překážky a zápasy jsou součástí života, díky nim poznáváme cenu úspěchu. Kdyby šlo vše hladce, nikdy bychom nepocítili, jak úspěch chutná. Překážky jsou od toho, aby byly zdolávány. Strach je od toho, aby byl překonán. A úspěch od toho, aby byl dosažen. To jsou součásti života a uspějí ti, kdo se odmítnou vzdát, dokud nebude dohráno.“