„Také ostatním městům musím zvěstovat Boží království, vždyť k tomu jsem byl poslán.“     Lukáš 4:43

Zaměř se v jedné chvíli jen na jednu věc. Táhne tě to různými směry? Lidé to Ježíšovi neustále dělali a snažili se ho odvést od jeho životního cíle. Bible říká: „Když nastal den, vyšel z domu a šel na pusté místo; zástupy ho hledaly. Přišly až k němu a zdržovaly ho, aby od nich neodcházel“ (Lukáš 4:42).
Ježíš se chystal odejít, ale oni se pokoušeli jej zadržet. Odpověděl jim: „Také ostatním městům musím zvěstovat Boží království, vždyť k tomu jsem byl poslán“ (Lukáš 4:43). Odmítl nechat se vyrušit méně důležitými věcmi. V tom byl opravdovým mistrem. Každý se ho snažil vyrušit. Každý měl pro jeho život plán B. On ale v podstatě odpovídal: „Ne, já musím jít dál směrem ke svému cíli.“ Ponechal si právo dělat to, o čem věděl, že mu to řekl Otec. Byl odhodlaný. Byl vytrvalý. Byl soustředěný.
Takže když máš tucet různých věcí, které bys měl dělat, vyber si tu nejdůležitější a vydrž u ní, dokud ji nedokončíš. Potom vezmi tu druhou nejdůležitější a udělej totéž, dokud nedokončíš celý seznam. Když rozptýlíme své úsilí, jsme neefektivní; když své úsilí soustředíme na jednu věc, jsme úspěšnější. Rozptýlené světlo dává mlhavou záři, zatímco soustředěné světlo zapálí oheň. Ježíš nedovolil, aby mu vyrušení zabránilo soustředit se na jeho cíl. Nedovolil, aby byl kvůli druhým lidem nervózní, stresovaný nebo podrážděný. A on je tvým vzorem!