„Neboť já jsem Hospodin, já tě uzdravuji.“ 2. Mojžíšova 15:26

Proč není uzdraven každý nemocný, který se modlí za uzdravení? Nevíme, Bůh nám to neříká. Víme, že jeho zázračné moci v našem životě mohou bránit pochybnosti a nevíra. Když se Ježíš vrátil do svého rodného města k těm, kdo ho nejlépe znali, čteme: „A neučinil tam mnoho mocných činů pro jejich nevěru“ (Matouš 13:58).
Existují však aspekty uzdravení, kterým nikdy zcela neporozumíme. Pavel napsal: „Trofima jsem nechal v Milétu, protože byl nemocen“ (2. Timoteovi 4:20). Proč Pavel, který křísil mrtvé, opustil nemocného přítele, místo aby se modlil a viděl jeho uzdravení? Je mnoho věcí, které o Bohu nevíme, jedno ale víme: „… já jsem Hospodin, já tě uzdravuji“ (2. Mojžíšova 15:26). Kromě toho řekl: „Já, Hospodin, jsem se nezměnil…“ (Malachiáš 3:6) A také: „Ježíš Kristus je tentýž včera i dnes i na věky“ (Židům 13:8). Proto si na základě jeho slova můžeme k němu přijít pro uzdravení. Jeden z posledních Ježíšových výroků před odchodem ze země zněl: „Ty, kdo uvěří, budou provázet tato znamení … na choré budou vzkládat ruce a uzdraví je“ (Marek 16:17-18).
Věříš, že Bůh dnes stále uzdravuje? Pokud ano, pak se řiď těmito slovy z Písma: „Je někdo z vás nemocen? Ať zavolá starší církve, ti ať se nad ním modlí a potírají ho olejem ve jménu Páně. Modlitba víry zachrání nemocného, Pán jej pozdvihne…“ (Jakub 5:14-15). Dnešní slovo pro tebe zní: Nevzdávej se – věř Bohu, že tě uzdraví.