„… raduje se uprostřed svého pachtění – vždyť je to Boží dar!“ Kazatel 5:18, B21

Dvě třetiny svého dospělého života strávíš vyděláváním na živobytí a Bůh chce, aby tě to těšilo: „… radovat se při svém pachtění, je dar Boží“ (Kazatel 5:18). Snaž se uvědomit si, že Bůh má svůj záměr s tím, kde jsi. „Kroky dobrého člověka nařizuje Bůh…“ (Žalm 37:23, přel. z angl.). Až to pochopíš, začneš se z práce radovat, místo abys ji jen snášel, a uvěříš, že Bůh má plán pro tvou budoucnost. Může to být nové zaměstnání, povýšení v tom dosavadním nebo se naučíš něco nového a budeš se díky tomu cítit naplněný, protože budeš vědět, že jsi váženým a platným členem týmu.
Takže hleď jedním okem na přítomnost a druhým do budoucnosti. Tvým cílem by mělo být efektivně a profesionálně plnit své závazky a oslavovat Pána, k jehož jménu se hlásíš. Nauč se vše, co se můžeš na současném místě naučit – jak v budování schopností, tak v budování charakteru. Připravuj se na to, co má Bůh v plánu.
Co tedy s tím, když tě druzí přehlížejí či podceňují? Davidova rodina si nemyslela, že má David dostatečnou kvalifikaci, aby byl příštím králem Izraele, Bůh měl ale jiný názor. A byl to on, kdo měl poslední slovo. V tom je pro tebe důležité ponaučení. Buď věrný a snaž se vynikat tam, kam tě Bůh postavil. Bůh ti v pravý čas požehná a povýší tě. „… jenom Bůh je soudce: jednoho poníží, druhého povýší“ (Žalm 75:8).