„Nevíme, co máme dělat, proto vzhlížíme k tobě.“ 2. Paralipomenon 20:12

Za druhé, musíš si přiznat, že na to sám nestačíš. Jediní lidé, kterým Bůh nemůže pomoci, jsou ti, kteří si myslí, že jeho pomoc nepotřebují.
Král Jóšafat řekl: „Nemáme sílu proti tomuto velikému množství, které táhne proti nám. Nevíme, co máme dělat, proto vzhlížíme k tobě“ (2. Paralipomenon 20:12). Často svůj pohled zaměřujeme na kohokoli a cokoli, jenom ne na Boha – toho jediného, který může naše problémy vyřešit. Tvá situace je jako matrace. Když jsi na ní, můžeš si pohodlně odpočinout, pokud jsi pod ní, můžeš se udusit. Dívej se na Pána a zvítězíš nad svou situací. Měj na paměti: „Ne mocí ani silou, nýbrž mým duchem, praví Hospodin zástupů“ (Zacharjáš 4:6).
Křesťanský život nemůžeš vést ve vlastní síle, protože na to nemáš dost sil. Potřebuješ moc, která vychází z toho, že Boží Duch žije v tobě. Zkus si představit rukavici. Sama o sobě je zplihlá a bezmocná. Jakmile ji však vyplní ruka, stane se užitečnou a účinnou. Ježíš řekl: „… dostanete sílu Ducha svatého, který na vás sestoupí…“ (Skutky 1:8). Ježíš často mluvil o Duchu svatém jako o „Pomocníkovi“. Takže když nevíš, co dělat, postav se na jeho zaslíbení: „Ale Přímluvce, Duch svatý, kterého pošle Otec ve jménu mém, ten vás naučí všemu a připomene vám všecko, co jsem vám řekl“ (Jan 14:26). Pokud budeš bojovat ve své vlastní síle, prohraješ. Jestli ale využiješ sílu Ducha svatého, který je v tobě, zvítězíš.