„Kdo je chytrý, počíná si podle poznání…“ Přísloví 13:16

Když si uděláš čas na získání vědomostí, budeš připravený na příležitosti, které přinese život. Pokud nebudeš připravený, minou tě a půjdou za někým jiným. Bůh řekl: „Můj lid zajde, protože odmítá poznání“ (Ozeáš 4:6). Všimni si:
1) Strategické myšlení tě připraví na budoucnost. Nikdo z nás neví, co přinese zítřek. „Nechlub se zítřejším dnem, vždyť nevíš, co den zrodí“ (Přísloví 27:1). Jediná věc, která je horší než nejistota zítřka, je absence životního plánu a strategie.
2) Strategické myšlení snižuje možnost chyby. Kdykoli střílíš od boku, zvyšuješ pravděpodobnost chyby. Je to, jako když golfista přijde k míčku a odpálí jej dřív, než si připraví úder. Nesprávné nasměrování úderu o několik stupňů může poslat míček mnoho metrů od cíle. Strategické myšlení srovná tvé činy do jedné linie s tvými cíli, stejně jako ti promyšlený úder v golfu pomůže přiblížit míček k jamce. Čím lépe jsi nasměrovaný na svůj cíl, tím větší jsou šance, že půjdeš správným směrem.
3) Strategické myšlení ti dává možnost ovlivňovat druhé. Jeden manažer zavtipkoval: „Naše společnost má krátkodobý a dlouhodobý plán. Náš krátkodobý plán je, udržet se nad hladinou tak dlouho, abychom mohli přejít k plánu dlouhodobému.“ To těžko můžeme nazvat strategií, přesto je to situace, ve které se mnozí z nás nacházejí. Člověk s plánem má moc. Ať už jsi zapojený v jakékoli aktivitě, strategické myšlení je základem úspěchu. Mluv o tom s Bohem.