„… přemýšlejte o všem … co má dobrou pověst…“ Filipským 4:8

Každý z nás čas od času potřebuje upravit své smýšlení. Když přijdou těžké chvíle, je důležité udržet si správný postoj. Bez ohledu na to, co se ve tvém životě děje, rozhodni se projít tím se správným postojem. Lépe řečeno – rozhodni se předem, že si udržíš pozitivní myšlení uprostřed každé negativní situace, která se objeví. Pokud vědomě uděláš toto rozhodnutí a budeš na něj myslet v dobrých časech, budeš připraven, až přijdou těžkosti.
Pavel napsal: „Konečně, bratří, přemýšlejte o všem, co je pravdivé, čestné, spravedlivé, čisté, cokoli je hodné lásky, co má dobrou pověst, co se považuje za ctnost a co sklízí pochvalu … A Bůh pokoje bude s vámi“ (Filipským 4:8-9). Někteří z největších spisovatelů a skladatelů v dějinách vytvořili svá mistrovská díla během nejhoršího období života. Beethoven napsal své nejslavnější symfonie, když byl téměř zcela hluchý a zažíval velký smutek. Jedna z největších chyb, kterou můžeš udělat, je myslet si: „Nikdy bych nemohl být jako tito lidé.“ Pokud takto přemýšlíš, budeš poražen dřív, než to vůbec zkusíš.
Vždycky je mnohem jednodušší si správný postoj udržet, než jej znovu získat. Takže jakmile vycítíš, že se stáváš negativním, okamžitě uprav své smýšlení. Bible říká: „Vzepřete se ďáblu a uteče od vás…“ (Jakub 4:7). Ve chvíli, kdy nepřítel do tvé mysli pošle negativní myšlenky, rovnou je zastav. Trénuj sám sebe, abys za každých okolností zůstal silný a zachoval si pozitivní postoj. Když to uděláš, „Bůh pokoje bude s tebou“ (viz Filipským 4:9).