„… žádné dobro neodepře těm, kdo žijí bezúhonně.“ Žalm 84:12

Čemu věříš ohledně Boha a svých peněz, to bude určovat, jak se modlíš a v co věříš, že ti Pán splní. Myslíš, že peníze jsou kořenem všeho zla? Ne, Bible říká: „Kořenem všeho toho zla je láska k penězům“ (1. Timoteovi 6:10). To znamená, že pokud jsi lakomý, Bůh ti více nedá. Namítáš, že někteří kazatelé využili Bibli k vlastnímu obohacení? Je to tak – a ty bys nechtěl být v jejich kůži, až se budou zodpovídat Bohu! Nevylévej s vaničkou i dítě.
Nejlepší způsob, jak zjistit padělek dolaru, je položit jej vedle pravého. Je tu tedy otázka: Hledáš důvod k pochybám o Božích zaslíbeních, nebo důvod, abys Božím zaslíbením věřil? Bible říká: „… žádné dobro neodepře těm, kdo žijí bezúhonně“ (Žalm 84:12). Všichni se shodneme, že zajištění rodiny, povýšení, vzdělávání dětí a naplňování potřeb druhých lidí jsou „dobré“ věci. Jestliže tedy „děláš, co je dobré“ před Bohem, můžeš očekávat, že ti bude žehnat. Jan napsal: „Modlím se za tebe, milovaný, aby se ti ve všem dobře dařilo a abys byl zdráv – tak jako se dobře daří tvé duši“ (3. Janova 2).
Klíče od rodinného auta svěříme dětem teprve, až dosáhnou dospělosti a dokážou, že jsou zodpovědné, že? To znamená, že prosperitu musí předcházet zralost. Když prokážeš svou zralost, můžeš jít s důvěrou k Bohu s vědomím, že on naplní tvé potřeby a požehná ti. Což vyvolává otázku: Rosteš a zraješ duchovně?