„… abyste vždycky měli dostatek všeho, co potřebujete…“ 2. Korintským 9:8

Začněme tím, že si zopakujeme: Čemu věříš o Bohu a svých penězích, to bude určovat, jak se modlíš a v co věříš, že ti Pán splní. Jestli důvodem, proč chceš víc, je vyrovnat se sousedům nebo chvástat se tím, co máš, nečekej, že Bůh tvé plány požehná. Bible říká: „Bůh se staví proti pyšným, ale pokorným dává milost“ (Jakub 4:6). Skromnost říká: „Pane, všechno, co mám, je dar od tebe. A cokoli kdy budu potřebovat, přichází od tebe.“
Než požádáš Boha o více peněz, musíš mít jistotu, že tvé vnitřní pohnutky jsou správné. Jakmile budeš vědět, že jsou, můžeš stát na těchto slovech: „Vždyť kdo skoupě rozsévá, bude také skoupě sklízet, a kdo štědře rozsévá, bude také štědře sklízet. Každý ať dává podle toho, jak se ve svém srdci předem rozhodl, ne s nechutí ani z donucení; vždyť ‚radostného dárce miluje Bůh‘. Bůh má moc zahrnout vás všemi dary své milosti, abyste vždycky měli dostatek všeho, co potřebujete, a ještě vám přebývalo pro každé dobré dílo, jak je psáno: ‚Rozdělil štědře, obdaroval nuzné, dobrota jeho trvá navěky.‘ Ten, který ‚dává semeno k setbě i chléb k jídlu‘, dá vzrůst vaší setbě a rozmnoží ‚plody vaší spravedlnosti‘. Vším způsobem budete obohacováni, abyste mohli být velkoryse štědří…“ (2. Korintským 9:6-11).
Komu Bůh dává semeno? Rozsévačům – ne chamtivým křečkům. Kdy Bůh tvé semeno rozmnoží? Když ho zaseješ tak, aby naplnilo jeho záměr.