„… jako novorozené děti mějte touhu jen po nefalšovaném duchovním mléku…“    1. Petrova 2:2

Každodenní studium Bible má zásadní význam pro tvůj duchovní růst. Profesor Howard Hendricks napsal: „Když naše děti vyrůstaly, vytvořili jsme na zadní straně dveří skříně graf růstu. Děti se dožadovaly, abychom změřili, jak už jsou velké, a zaznamenali to do grafu. Při sebemenším přírůstku poskakovaly vzrušením nad tím, o kolik povyrostly. Po nějaké době jsem měřil jednu z dcer a ta mi položila otázku, jakou byste od dětí nečekali: ‚Tati, proč velcí lidé přestávají růst?‘ Jak jsem jí měl vysvětlit, že velcí lidé nepřestávají růst – jenom prostě rostou jiným směrem? Nepamatuji si, co jsem jí odpověděl, ale Pán se mě dodnes ptá: ‚Hendricksi, stárneš, nebo rosteš?‘“
A co ty? Jak dlouho jsi křesťanem? Devět měsíců? Třicet devět let? Ve skutečnosti by ta otázka měla znít: O kolik jsi vyrostl? Přistup k Božímu grafu růstu a změř se. To je to, co měl na mysli apoštol Petr, když napsal: „… jako novorozené děti mějte touhu jen po nefalšovaném duchovním mléku, abyste jím rostli ke spasení“ (1. Petrova 2:2). Jako se kojenec chytá lahvičky, tak by ses ty měl chytat Bible. Kojenec potřebuje mléko, aby se fyzicky udržel při životě, a ty potřebuješ Písmo, abys udržel svůj duchovní život.
Prvním důvodem pro studium Písma je to, že to je prostředek duchovního růstu. Je to základní Boží nástroj pro tvůj osobní rozvoj.