„Nikdo ať tě nepodceňuje pro tvé mládí. Naopak, buď pro věřící příkladem…“        1. Timoteovi 4:12, B21

Timoteus byl už v mladých letech apoštolem. Zdá se ale, že někteří lidé v církvi si mysleli, že jeho povýšení v tak raném věku nebylo dobré. Pavel si to nemyslel. Řekl Timoteovi: „To jim předávej a uč. Nikdo ať tě nepodceňuje pro tvé mládí. Naopak, buď pro věřící příkladem ve slovu i skutku, v lásce, víře a čistotě … věnuj se předčítání, kázání a vyučování. Nezanedbávej dar, který je v tobě … v tom zůstávej, a všichni uvidí, jak rosteš“ (1. Timoteovi 4:11-15, B21).
Kdo říká, že jsi příliš mladý, abys něco dokázal? Bůh to určitě není. Ani dějiny ne. Victor Hugo napsal svou první tragédii ve věku patnácti let. Rafael stačil namalovat svá mistrovská díla do své smrti v třiceti sedmi letech. Tennyson vydal první svazek poezie v osmnácti. Pascal napsal svá velká díla ve věku mezi šestnácti a třiceti sedmi lety. Johanka z Arku se stačila zapsat do historie do svých devatenácti, kdy byla upálena. Romulus založil Řím ve dvaceti. Kalvín se připojil k reformaci ve věku jedenadvaceti let a svou slavnou Instituci napsal ve dvaceti sedmi. Alexander Veliký dobyl tehdejší známý svět v době, kdy mu bylo třiadvacet. Izáku Newtonovi bylo dvacet čtyři, když popsal zákon gravitace.
Věř si, protože Bůh ti věří. Rozviň svá obdarování a požádej Boha, aby jim požehnal. Využij každou příležitost na maximum, a uděláš svět lepším.