„Neustále se modlete.“ 1. Tesalonickým 5:17, B21

Britský evangelista z devatenáctého století George Müller si během svého života „vymodlil“ více než sedm a půl miliónu dolarů, aby nakrmil sirotky, o které pečoval. Dnes by to bylo více než sto třináct miliónů dolarů. Nevěřil na zveřejňování finančních potřeb své služby, přesto měl pokaždé dost peněz, aby mohl zaplatit účty za potraviny, protože Bůh ho vždy nadpřirozeně zajišťoval. Müllerova víra se však rozšiřovala i jinak. Například se pravidelně modlil nad seznamem pěti mužů a upřímně toužil vidět, jak v nich zvítězí Kristus. První muž vydal život Kristu po pěti letech, druhý a třetí po deseti a čtvrtý po pětadvaceti letech. Ale vrcholem všeho bylo, že za obrácení pátého muže se modlil neuvěřitelných padesát dva let! Ve skutečnosti tento muž vyznal víru v Krista až několik měsíců po Müllerově pohřbu.
Modlil by ses za něco padesát dva let, aniž bys viděl nějaké známky odpovědi? Měl bys, dokonce musíš! Vyjádřeno Müllerovými slovy: „Bůh si přeje upevňovat víru svých dětí. Místo abychom chtěli vítězit bez zkoušek a být trpěliví bez tréninku, měli bychom zkoušky a trénink trpělivosti brát jako lekce z Božích rukou. Zkoušky, překážky, obtíže a někdy i porážky jsou základní výživou pro naši víru.“
Pokud se modlíš a ptáš se Boha: „Vyslyšíš mě?“ jeho odpověď zní: „Vyslyším!“ Bůh říká: „Až mě bude volat, odpovím mu, v soužení s ním budu, ubráním ho, obdařím ho slávou…“ (Žalm 91:15). Kromě toho také říká: „Volej ke mně a odpovím ti. Chci ti oznámit veliké a nedostupné věci, které neznáš“ (Jeremjáš 33:3). Takže slovo pro tebe dnes je – nepřestávej se modlit a věřit.