„… jsou před trůnem Božím a slouží mu v jeho chrámě dnem i nocí…“ Zjevení 7:15

Když přemýšlíš o svém vysněném domě, vyvstanou i další dvě otázky. Jak daleko je to od mé práce? Přemýšlel jsi někdy nad tím, co vlastně budeme dělat v nebi? Protože nebe bude znovunalezený ráj, přečti si tohle: „A Bůh jim požehnal a řekl jim: ‚Ploďte a množte se a naplňte zemi. Podmaňte ji a panujte … nade vším živým, co se na zemi hýbe‘“ (1. Mojžíšova 1:28). Bible nám neposkytuje přesný popis práce, kterou budeme v nebi vykonávat, první ráj nám ale dává dvě důležitá vodítka:
1) „Ploďte a množte se.“ Nebudeš se muset pachtit, abys vystačil s penězi. Nebudeš muset žít s pošlapanými nadějemi a se zklamáním. Každý tvůj sen a každý kreativní nápad se naplní.
2) „Panujte nade vším živým, co se na zemi hýbe.“ Slovo „panovat“ znamená „spravovat“. Budeme povýšeni do „vedoucích a manažerských rolí“.
Je tu ale rozdíl! Ve ztraceném ráji řekl Bůh Adamovi: „Kvůli tobě nechť je země prokleta; po celý svůj život z ní budeš jíst v trápení“ (1. Mojžíšova 3:17). O nalezeném ráji však řekl: „A nebude tam nic proklatého“ (Zjevení 22:3).
Jednoho večera se malý chlapec díval na hvězdy a řekl svému tátovi: „Jestliže je špatná strana nebe tak úžasná, jaká asi musí být ta správná?“ Je tu tedy otázka: Půjdeš po smrti do nebe? Jsi si jistý? Můžeš být. Jan řekl: „Toto píšu vám, kteří věříte ve jméno Syna Božího, abyste věděli, že máte věčný život“ (1. Janova 5:13).