„Ale v tom ve všem slavně vítězíme mocí toho, který si nás zamiloval.“ Římanům 8:37

Pokud dojdeš k závěru, že nejlepší časy už máš za sebou – tak máš. Jestli si myslíš, že jsou teprve před tebou – pak jsou. Když Leonard ztratil práci u velké a významné společnosti, měl obavy a deprese. Pak se zamyslel nad tím, co naučí svého syna, když se vzdá. Jestli své problémy nepřekoná, jeho syn se naučí dovolit svým problémům, aby ho porazily. Leonard se rozhodl ukázat mu, že i když byl jeho táta sražený, může zase vstát. Takže vytáhl svůj životopis a zavolal přátelům, aby jim řekl, že shání práci. Po několika měsících a mnoha pohovorech měl čtyři nabídky na zaměstnání, a teď pracuje pro společnost, která si cení jeho talentu.
Ve státě Idaho farmáři při sklizni třídí brambory podle velikosti: malé, střední a velké. Přesto jeden, který tento způsob nedodržel, vydělal více peněz než ostatní. Zmatený soused se ho ptal: „V čem je tvé tajemství?“ „Je to snadné,“ odpověděl. „Naložím svůj náklaďák a jedu tou nejhrbolatější silnicí do města. Během cesty malé brambory propadnou na dno, střední zůstanou uprostřed a velké vystoupají nahoru.“
Totéž platí u lidí. Na hrbolaté cestě života „velké brambory“ vystoupají nahoru. Jon Gordon řekl: „Bez ohledu na protivenství, kterému čelíš, tvůj cíl musí být větší než tvé výzvy. Místo aby ses zaměřil na své problémy, zaměř se na svůj cíl. Místo abys na sebe nahlížel jako na oběť, musíš na sebe hledět jako na hrdinu. Hrdinové i oběti zažívají stejné porážky, hrdinové se ale znovu zvednou a vyzbrojeni vírou budují pozitivní budoucnost.