„Nemějte tedy starost…“ Matouš 6:31

Bez ohledu na to, co se ve tvém životě děje, snaž se zachovat si správnou perspektivu. Bez toho ti nakonec malé problémy budou připadat veliké, nebo si naopak v závažných situacích budeš myslet, že „nejde o nic důležitého“. Obojí – vyvolávání paniky i bagatelizace – vede k potížím. Takže se snaž vidět věci takové, jaké doopravdy jsou, a nedovol, aby se vymkly z proporcí. Vypěstuj si zvyk posuzovat celkový obraz, místo aby ses zabýval jedním problémem, který tě znepokojuje. Když příliš přemýšlíš o svých problémech, vypadají nakonec větší, než ve skutečnosti jsou.
Pokud se dostaneš do situace, která tě znepokojuje, vypořádej se nejprve se svou panikou, a pak teprve začni řešit problém. Klidně se posaď, upokoj se a dopřej si čas, aby sis záměrně připomněl věci, které tě těší. Pravda je, že obav se nezbavíš nikdy. Když vyřešíš jeden problém, čeká už ve frontě další. To je životní fakt, který nejde změnit.
Co tedy s tím? Změň svou perspektivu! Místo aby ses soustředil na své starosti, dosaď do rovnice Boha. Zklamal tě snad někdy? Nezklamal a nikdy nezklame! Boží milost, která tě podržela a provedla minulou těžkou situací, bude s tebou i v této, i v každé další! Všimni si, co řekl Ježíš o věcech, které nás trápívají nejvíc: „Nemějte tedy starost a neříkejte: Co budeme jíst? Co budeme pít? Co si budeme oblékat? … Váš nebeský Otec přece ví, že to všechno potřebujete. Hledejte především jeho království a spravedlnost, a všechno ostatní vám bude přidáno“ (Matouš 6:31-33).